MÚZEUMPEDAGÓGIA


MÚZEUMPEDAGÓGIA


A várban elérhető múzeumpedagógiai foglalkozások bár elsősorban a fiatalabb korosztálynak szólnak, azért kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsolnak. Ezek az események elősegítik a történelmi korral való azonosulást, az ismeretek könnyed, szórakoztató formában történő átadását, a tartalmas időtöltést.

Foglalkozások

Van ajánlatunk a felső tagozatos és középiskolás diákoknak is!

Az Erkel Ferenc Múzeum szakemberei a várhoz kapcsolódó több témában is várják rendhagyó történelem órákra az iskolai közösségeket (osztályokat, szakköröket).

A foglalkozások díja 2000 Ft/fő, amely nem tartalmazza a kastély megtekintését.
Online múzeumpedagógiai foglalkozás: 2000 Ft/egységcsomag + postaköltség.

Ne csak nézelődjetek nálunk!

Ismerjétek meg testközelből a végvári katonák életét a Kerecsényi László Íjász Egyesület közreműködésével!

FEGYVERBEMUTATÓ ÉLŐ TÖRTÉNELEMÓRA
(a foglalkozás időtartama 60-90 perc)
Ideális létszám: 25-30 fő
Ajánlott korosztály: 6-18 év

Képzett hagyományőrzőnk korhű végvári viseletben, működő másolatokkal mutatja be a 15-16. században használt fegyvereket. Megnézhetitek a kanócos muskéta, a nagy szakállas puska és egy ágyú korhű replikáit működésük közben is, de előkerül a szablya is. Az előadást követően a fegyverek, eszközök kézbe is vehetők és lehetőségetek lesz az íjászat kipróbálására is, történelmi jellegű íjakkal, gyakorlott íjász segítségével.
Részvételi díj: 2200Ft/fő (10 fő alatt 2500Ft/fő)

ÍJCSATA
(a foglalkozás időtartama 90 perc)
Ideális létszám: 6-24 fő
Ajánlott korosztály: 12-18 év

Próbáljatok ki egy új akció íjász játékot, amelyben az adrenalin találkozok a tradícióval. Sokan vonzódnak az íjhoz, az íjászkodáshoz, de a veszélyei miatt nem tudjuk átélni, miként is harcoltak őseink. Mi most olyan formában kínáljuk az élményt, amely sérülésmentes és biztonságos: a játékhoz készített strapabíró történelmi jellegű íjakkal és szivacsos boom fejű vesszőkkel. Alakítsatok csapatokat és próbáljátok ki, mit is tudtok kihozni magatokból egy közös cél érdekében! Egy csata több játékot is magába foglal, amelyek mellett folyamatos gyakorlási lehetőséget és a játékszabályok ismertetését is biztosítjuk minden új játékos részére. A csatatéren egy időben 6-8 játékos tartózkodhat, esetenként a játékmester. A cél: az ellenfél összes tagjának kiejtése.
Részvételi díj: 2500Ft/fő (8 fő alatt 3000Ft/fő)

További információt e-mailben a var@gyulakult.hu címen és telefonon a 06-66/650-218 számon kérhetsz.
JEGYVÁSÁRLÁS

MÁRCIUS 1-TŐL 10-18 ÓRA KÖZÖTT JÖHETSZ HOZZÁNK!